Our Blog

Op een werkelijk waar schitterende zondag traden BVV en Holthees-Smakt aan voor de derby op Sportpark ’t Hoogveld. Op papier een derby, maar in werkelijkheid waren de geel-zwarten een maatje te groot. Met klinkende cijfers werd het 3 – 0.

De openingsfase was nogal rommelig van beide kanten, maar BVV trok per seconde de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Dit resulteerde in enkele schoten van afstand en gevaarlijke standaardsituaties.

Uit een van zo’n afstandsschoten belandde de bal voor de voeten van Koning Karman. Vanuit een lastige hoek hoefde hij de bal alleen het juiste zetje mee te geven. Hoewel alles in zijn lichaam er klaar voor was vergat zijn rechtervoet mee te werken, de bal eindigde in het zijnet. Het was wel het startschot voor de walk-over van BVV.

Hierna bleek namelijk dat niet alleen de Koning, maar het gehele elftal veel gretiger was dan Holthees-Smakt. De 1 – 0 illustreerde dit het beste. Uit een Blitterswijckse aanval kregen de blauwhemden de bal maar half weg. Als een pitbull in een konijnenhok dook Prins Sjef op de bal en ging ermee aan de haal. Met enkele schitterende voetbewegingen stuurde hij twee tegenstanders het bos in en werkte feilloos af. Met de kwaliteiten van de Prins zag het er heel simpel uit, maar alle andere 21 spelers op het veld konden hem dit niet nadoen. 1 – 0.

BVV drukte vervolgens door. Uit een hoekschop dook Peter van de Water op en knikte de bal op enkelhoogte binnen. Hiermee was Peter wéér trefzeker voor zijn ploeg. Het tekent de vorm van de vrolijke Peter dit seizoen.

Holthees was hierna geknakt. Waar ze eerder in de wedstrijd nog het Blitterswijckse doel wisten te bereiken, kwamen ze nu nog maar tot de middellijn.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, op de eerste drie minuten na. BVV kwam niet al te best uit de rust en Holthees-Smakt kreeg een kans. Een gepareerde inzet door Boy belandde voor de voeten van de Holtheser spits. Zijn schot werd gesmoord, maar wel via een Blitterswijckse hand. De bal ging op de stip.

Het geknakte vertrouwen van de eerste helft was nog niet helemaal hersteld, want de penalty werd zeer belabberd ingeschoten. De bal rolde tergend langzaam langs het doel en de Blitterswijckse supporters juichten.

Niet veel later weer een doelpunt voor de geel-zwarten. Dit keer was het Daan de Pijp (Pijpers) die zijn tegenstanders te vlug af was. Hij was sneller dan de gehele verdediging en bekroonde zijn actie met een doelpunt, 3 – 0. De Holtheser mannen waren verslagen.

In het restant van het duel kreeg allen de doelman van de bezoekers nog een voldoende, het bleef 3 – 0.

BVV 2

Het tweede elftal speelde thuis de derby tegen Oostrum. Team topscorer Arne Thiesen wees zijn ploeg naar de overwinning met twee doelpunten. In de tweede helft scoorde Oostrum al vroeg, waardoor het een lange en moeizame tweede helft werd. BVV trok de overwinning over de streep en blijft daarmee in het spoor van koploper Volharding.

BVV VR1

De derde derby van de dag werd helaas verloren. De dames speelden thuis tegen Sv United, ze verloren met 0 – 2.