Our Blog

BVV – SVS

Na de enorme piek en de geweldige comeback tegen Toxandria beleefde BVV een week later een wel heel diep dal. Op eigen veld werd namelijk verloren van laagvlieger SVS.

In de openingsfase bleek al snel dat het lastig ging worden vandaag. SVS speelde eenvoudig onder de druk van BVV uit. Verder dan dat kwam SVS ook niet, want zij waren kwalitatief niet bij machten om kansen te creëren.

Naarmate de eerste helft vorderde ging BVV met meer mensen naar voren en kregen ze steeds beter de druk erop. Dit resulteerde in vele kansjes, één goed uitgespeelde kans, maar voornamelijk mislukte aanvallen.

Die ene kans was voor Peter van de Water. Hij zette de aanval zelf op, speelde Daan de Pijp aan en kreeg de bal via de hak van Daan perfect in de loop gespeeld. De doelman pareerde het schot in de onderhoek knap.

In de tweede helft meer opportunisme vanuit BVV. Dat werkte vorige week, dus waarom nu niet? Aanvankelijk leek dit ook te gaan werken, maar de druk en kansenregen ebden snel weg in de tweede helft. Larsje kon een keer bijna raak koppen, maar zijn inzet ging net mis. Jop Clabbers speelde de doelman door de benen, maar vervolgens was er niemand om de bal binnen te schieten op de doellijn.

De wedstrijd kabbelde voort en kansen veranderden in mogelijkheden. Gevaarlijke standaardsituaties veranderden in doelloze voorzetten van afstand. En hoop op een doelpunt veranderde in angst voor die ene kans van SVS.

U raadt het al. De angst om te verliezen werd groter dan de wil om te winnen. En dan? Dan zul je zien dat de voetbalgoden crue plannen met je  hebben. BVV ondervond het aan den lijve.

Beëlzebub hemzelf transformeerde zichzelf in één van de vier van Wolters. In een ogenschijnlijk mislukte Stevenbeekse aanval gleed Lucifer uit en verloor de bal uit zijn handen. De spits was er als de kippen bij en stond voor open doel. Kans om te schieten kreeg hij niet, want Satan lichtte hem een pootje. De bal ging op de stip.

Na deze luttele seconden verdween de duivel van de Blitterswijckse velden. Het onheil echter niet. Vanaf elf meter werd de bal genadeloos in de kruising geramd, 0 – 1.

Na 16 wedstrijden zonder nederlaag wist BVV weer wat het was om te verliezen. Toen de spelers vanochtend in de spiegel keken zagen ze wie daar verantwoordelijk voor was.

Volgende week staat de derby met SVEB op het programma.

BVV 2

Het tweede elftal speelde thuis tegen SVEB/Sporting ST. De bezoekers beleefden een niet al te beste dag, want ze werden van het kastje naar de muur gestuurd. BVV won met maar liefst 8 – 0.

Klinkt lekker zo’n uitslag, maar het kan weleens doorslaggevend gaan worden in de titelrace. BVV en rivaal RESIA hebben evenveel verliespunten. Het doelsaldo van de geel-zwarten is echter van ongekend niveau. De stand:

Het tweede elftal heeft de komende twee weken vrij.

BVV VR1

De dames verloren met 1 – 4 van nummer 2 Baarlo. Volgende week hebben ze vrij, een week later spelen ze thuis tegen Maasduinen. Wie weet zit er dan een overwinning in het vat.