Our Blog

SVS – BVV’27

Na een aantal slechte wedstrijden op rij was BVV op zoek naar eerherstel. Dan is er geen betere tegenstander dan degene die al heel wat maanden met de rode lantaarn rondloopt. Op bezoek bij de nummer laatst vergat BVV in de eerste helft te scoren, waardoor het een lange en moeilijke avond werd. Tot heel ver in de blessuretijd was het gelijk, maar in minuut ‘90+70 wist BVV toch de 1 – 2 binnen te prikken.

BVV begon met redelijk goed voetbal aan de wedstrijd. De slechte start van de afgelopen wedstrijden leek overwonnen te zijn. Het bleef echter lastig om kansen te creëren waardoor het er hier en daar pover uitzag. Hoewel BVV het niet slecht deed en beter startte dan tijdens de heuse vormdip, was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. BVV had blijkbaar niet echt geleerd van de vijf counters van SVOC, want SVS wist op eenzelfde manier te scoren. Na een aanval van de geel-zwarten lag de weg naar het doel open. In eerste instantie werd er nog gered, maar de rebound werd koelbloedig afgemaakt door de SVS-spits.

Vlak na de treffer kreeg BVV een hoekschop. De bal viel in de spreekwoordelijke kluts in de zestienmeter van de tegenstander. Frommel, frommel, frommel en de bal lag opeens panklaar voor Nick. Hij dacht niet na en joeg de bal onverbiddelijk de kruising in. In de kluts viel de bal echter op een geel-zwarte arm, waardoor de treffer niet doorging.

In de fase hierna een angstig BVV. Bang om weer in de counter geklopt te worden, waardoor het spel aan de bal onrustig was. Als aangeschoten wild hobbelde BVV tien minuten rond, wachtend tot er iemand op zou staan. Ze lieten de bal wel rondgaan, maar er leek niemand in staat om een grote mogelijkheid te forceren. Tot het moment dat alleskunner Larsje Koster opstond.

Als noeste spits sleurde hij heen en weer en trok zijn team uit het dal. BVV veerde op en de mogelijkheden werden groter. In een van deze aanvallen werd ‘The Lors’ diep gestuurd. De vlag ging in de lucht, maar als een echte spits maakte hij alsnog eventjes dat doelpunt. Daar waar de grens zijn ploeg probeerde te redden was het de scheidsrechter die een andere beslissing nam. Lors stond helemaal geen buitenspel en zijn treffer telde gewoon. De meegereisde familie Koster stond te springen van geluk. Lars betaalde hun aanwezigheid en het vertrouwen van de trainer terug met een mooi doelpunt.

Niet veel later hadden Rob en Gertie hun handen alweer in de lucht. Na een prachtige voorzet was het diezelfde Lors die de voorsprong op zijn schoen had. Met zijn atletische lichaam werkte hij de hoge bal richting de kruising. De bal leek erin te gaan, maar de SVS-doelman had een katachtige reflex in huis. De BVV supporters joelde de naam van Larsje, aangevoerd door de fanatieke supporters van Koster.

BVV was na haar doelpunt tot de rust een stuk beter. Ze werden gevaarlijk via voorzetten en probeerde SVS kapot te spelen. Er waren zeker mogelijkheden. Zo probeerde Jari het een keer met een geniale hakbal, maar deze ging er niet in. Hier kwam BVV’s probleem van het gehele seizoen misschien wel het beste naar voren. Het voetbal is zo nu en dan wel goed. Vergeleken met andere teams krijgen ze weinig tegendoelpunten (behalve tegen de familie Houwen). Maar het scoren van doelpunten is van een heel andere orde. Met de minste gemaakte doelpunten van de gehele competitie staat BVV misschien nog wel knap op een vijfde plek.

In de tweede helft was de tactiek van SVS duidelijk. Ze behalen niet heel veel punten en deze avond roken ze bloed. Ze zogen zich als echte bloedzuigers vast in BVV en deden er alles aan het spel te ontregelen. Voor degene die weleens komen kijken zal het ook geen verrassing zijn dat BVV hier volledig intuinde. Het veldspel werd minder, het fysieke spel werd meer en de fans langs de lijn zorgden voor een heetgebakerd avondje in Stevensbeek. Het ging er zo nu en dan stevig aan toe.

BVV zag tijdens deze veldslag Jari het veld moeten verlaten na een grove charge. Larsje werd de gehele tweede helft uitgefloten omdat hij toevallig degene was die aan de rechterlijn stond bij de fanatieke SVS-aanhang. Akin werd met twee keer geel van het veld gestuurd. En BVV kwam eigenlijk helemaal niet meer aan voetballen toe. Het spel van SVS werkte en ze wonnen na lange tijd weer een puntje.

Op maandag 6 juni speelt BVV haar laatste wedstrijd van het seizoen. De geel-zwarten verkeren niet in hun beste vorm en alle support is dan ook welkom. Tijdens het Jubileumfeest hopen we daarom ook dat het gehele dorp ons aanmoedigt om de cowboys uit Tienray en Swolgen zonder punten naar huis te sturen. Na afloop is er dan tijd voor een gezellig feestje.