Our Blog

SVOC – BVV

Een week nadat het drama tegen Sporting ST plaatsvond, stond er een nieuwe derby op het programma. Ditmaal mocht BVV op bezoek bij SVOC. Spelend op het enige voetbalveld in de wereld waar het altijd, maar dan ook echt altijd guur is, met wind en miezelregen. In 2050, als Nederland een tropisch klimaat heeft, met een gemiddeld temperatuur van 20 graden in november, dan speelt SVOC nog steeds haar thuiswedstrijden op een guur, winderig en nat sportpark. In 2050, als de families Thiesen, Gooren, Wolters en Wijnhoven nog steeds in het eerste elftal van BVV spelen, staan ze ook dan nog te verkleumen op het sportpark in Oirlo.

Supporters prezen zich deze gure zondag gelukkig met de wedstrijd die ze voorgeschoteld kregen. Het was geen enkele minuut saai en beide teams knokten voor de punten. In het begin van de wedstrijd leek het erop dat BVV de bovenliggende partij zou worden. Als een wervelende storm raasden ze over de Oelderse ploeg heen. De allereerste kans was voor Gijs Gooren. Na een goede aanval werd hij vrijgespeeld in de zestienmeter. Bij zijn schot ontbrak rust waardoor de bal hoog in het vangnet eindigde.

Een halve minuut later was het zijn broer Jannes die een schot mocht lossen. Vanuit een aanval over rechts haalde BVV de achterlijn. Jannes sprintte richting de eerste paal en kreeg de bal teruggelegd. Vanuit een moeilijke hoek ging zijn inzet maar net mis. SVOC kwam goed weg in de openingsfase en mocht niet mopperen.

Dat deden ze even later alsnog. John van de Pet (Jordy Wolters) werd aangespeeld in het zestienmetergebied en wilde wegdraaien voor een schot. Met man en macht probeerde ze het goddelijke lijf van John tegen te houden, maar de thuisploeg slaagde er niet in. Vlak voordat John wilde schieten trokken ze aan de noodrem en haalden ze de onstuitbare Jordy in zijn geheel naar de grond, de bal ging op de stip.

Giuseppe ging zelfverzekerd achter de bal staan. BVV wist dat ze op een terechte 0 – 1 voorsprong zouden komen, want Oellie mist nooit vanaf 11 meter. Hij schoot de bal dan ook heel koeltjes in de hoek en liet de BVV’ers juichen.

Het spelbeeld bleef hierna hetzelfde, BVV de betere en SVOC was niet bij machte om iets te forceren. Tot dat ene moment. Rond de middellijn viel de bal tussen twee spelers in. Giuseppe maakte een tackle om de bal te veroveren en hoorde een fluitje. Langs de lijn riepen ze met Jan en Alleman om een rode kaart. De scheids pleasde de supporters en trok geheel onverwacht (en misschien wel onterecht) een rode kaart. BVV moest na een kwartier spelen verder met tien man.

Het spel veranderde compleet en SVOC kreeg nu het initiatief tegen een BVV dat met de kont op de eigen zestien stond. De verdediging van BVV stond in de eerste helft als een huis. Mochten de tricolores er toch doorheen komen, dan stond daar nog altijd Boy Wolters. Geen Oelderse of Caselse speler kwam in de buurt van een doelpunt. Aan de andere kant counterde BVV zo nu en dan naar een mogelijkheid, maar echte kansen kregen ze niet meer.

In de tweede helft probeerde BVV alles om de overwinning over de streep te trekken. De spelers werkten zich uit de naad en hadden door de voorsprong vertrouwen in een goede afloop. Supporters vermaakten zich en werden in het gure weer beloond met een gepassioneerd schouwspel.

Na 10 minuten spelen brak er een Blitterswijckse speler door over rechts. Pom Bindels sneed met de bal richting het doel,  alleen had De heer Bindels het shirt van de tricoleres aan. Nota bene deze man zette iets in werking wat nadelig was voor de geel-zwarten. In zijn rush naar het doel stuitte hij op Ward von der Wasser. Pom zette de bal voor en deze kwam uiterst ongelukkig van 30 centimeter afstand op de arm van Ward. Volgens de scheidsrechter was dit een handsbal. Waar Ward zijn hand dan moest laten is nog steeds niet duidelijk. De familie Houwen rukte uit en scoorde vanaf de stip de gelijkmaker, 1 – 1.

BVV zat niet bij de pakken neer en deed er nu alles aan om er een punt aan over te houden. Hoewel het spel veelal op de helft van BVV afspeelde kregen de bezoekers zo nu en dan een mogelijkheid. Dit gebeurde dan voornamelijk uit counters of standaardsituaties. De kansen waren misschien niet heel groot, maar BVV bleef stiekem hopen op een driepunter.

Toch moesten de geel-zwarten het grootste gedeelte van de tweede helft tegenhouden. SVOC wist zo nu en dan een kans te forceren, maar had de pech dat de verdediging van BVV goed speelde. De beste man stond deze middag echter tussen de palen bij BVV. Boy dook erop los en redde zijn ploeg meermaals uit benarde situaties. Zo schoot een Oelderse middenvelder van afstand en Bolijf redde knap. In de rebound dook er iemand van de familie Houwen op, klaar om de bal erin te peren. Met een ongekende snelheid stond Boyke op en dook richting de bal die het doel inzeilde. In zijn sprong strekte hij zich helemaal uit om de bal voor de lijn te tikken. Bobby strekte zich zo ver uit dat hij tijdens dit moment 2 centimeter groeide. Hij was op tijd en tikte de bal op formidabele wijze uit het doel. Chapeau.

Dit gaf BVV moed, want het zocht nu zelf de aanval. Na een aanval over de flanken forceerde BVV een vrije trap aan de zijkant van het doelgebied. De bal kwam hoog voor en Gijs knikte de bal met een boog naar het doel. De bal vloog tergend langzaam naar de Oelderse doelman. In de vlucht van de bal koos Koning Willem positie. De Koning nam één keer aan vanuit de lucht en tikte de bal knap in het doel. BVV scoorde en de Koning bewees zijn ploeg een enorme dienst. Of.. Toch niet. De Oelderse grens stak de vlag in de lucht en de scheids keurde het ogenschijnlijk terechte doelpunt af. SVOC had mazzel.

Niet veel later had SVOC weer mazzel. Uit een afgeslagen corner kreeg een SVOC-speler de bal perfect op de slof. De bal zeilde richting de hoek van het doel. Op het allerlaatste moment werd de bal licht getoucheerd door een SVOC-speler waardoor hij in het doel verdween, 2 – 1. BVV beklaagde zich bij de leidsman voor hands, maar hij wilde er niets van weten. De gifbeker moest deze dag tot aan de laatste druppel leeg. Het enige wat overbleef was een zure nasmaak.

Volgende week een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen. Dan komt niet allen Sinterklaas, maar ook Toxandria op bezoek. Wie weet wat er mogelijk is.

BVV 2

Het tweede elftal was afgelast, de wedstrijd is naar een latere datum geschoven.

BVV VR1

Het dameselftal van BVV mocht op bezoek bij ONDO VR2. De dames maakten er een heus voetbalfestijn van. Het team begint op elkaar ingespeeld te raken en ONDO werd van het kastje naar de muur getikt, het werd 0 – 4.

Natuurlijk scoorde Eline Tijmensen, ze is niet te stoppen dit seizoen. Daarnaast scoorde Lieke Arts haar eerste treffer in de voetballerij. Een moment dat ze nooit zal vergeten. Yulia Schraven verdubbelde haar doelpuntenmoyenne en heeft nu twee doelpunten gemaakt in het geel-zwart. En de laatste treffer was van niemand minder dan Isa From the Stars. De Horstenaar scoorde haar eerste doelpunt sinds haar terugkeer bij BVV.

Volgende week hebben de dames vrij. Tegenstanders halen opgelucht adem dat ze het in bloedvorm verkerende BVV nu niet tegenkomen.