Our Blog

Wedstrijdverslagen

Het eerste elftal werd door e KNVB afgelast. De dames konden niet spelen omdat de regenval het hoofdveld onbespeelbaar maakten. Alleen het tweede elftal mocht aan de bak.

BVV’27 2

Het tweede elftal trad op de grijze zondagochtend aan tegen Venray 11. Een dag waar heel Nederland al een week naar uitkeek. Voetbal was vandaag een formaliteit en alle ogen waren gericht op Max Verstappen. Toch besloot het tweede elftal er een doelpuntenfestijn van te maken. De bezoekers uit Venray werden van het kastje naar de muur getikt en dropen af met een 4 – 0 nederlaag. Hiermee blijft BVV 2 in de race voor de titel.

Vanaf het eerste fluitsignaal had BVV een veldoverwicht. Dit leidde tot kansen en zelfs een doelpunt. De onvermoeibare middenvelder Roel Tax liet het netje als eerste bollen. Na een knappe aanval schoof hij rustig binnen. In de fase hierna vergat BVV zichzelf te belonen.

BVV 2 leek het deze middag wederom spannend te maken door niet de beslissende goal erin te schieten. Venray 11 bleef in leven en vocht met man en macht voor een punt. De bezoekers vochten op bepaalde momenten zo hard dat menig speler van BVV dacht: “Vieze schuppers”.

In de tweede helft ging BVV dus op jacht naar de 2 – 0. Aanvoerder Tom Thiesen zorgde ervoor dat deze stand bereikt kon worden. Hij gaf de bal knap voor aan de rechterkant van het veld. Ward van de Water liet de bal bewust lopen, want achter hem stond Roel Hendriks om de bal tegen de touwen te jagen. De spits van BVV 2 kreeg de bal en schoot hem dan ook onverbiddelijk de hoek in.

Even later een opmerkelijk moment. De Venrayse Stijn Vreven zat niet geheel lekker in de wedstrijd en besloot het over een andere boeg te gooien. Schoppen, schelden, duwen, een echte braniemaker. Bij een van zijn acties moest Mohamud Sow het ontgelden. Deze was er op zijn beurt niet van gediend en schopte terug. Scheidsrechter Richard Arts kon niets anders doen dan beide mannen van het veld te sturen.

Hierna 10 tegen 10 en een veld waar de ruimtes groter werden. Dit was in het voordeel van de thuisploeg. Jordy Wolters kreeg de bal op twintig meter van het doel. Hij omspeelde wat mensen en stiftte Arne Thiesen vrij voor de doelman. De beste man nam aan en schoot de bal, nog harder dan Roel, tegen de touwen, 3 – 0. Het kon nu niet meer misgaan.

Het slotakkoord kwam van Willem van Loenhout. Na wederom een goede voorzet kopte hij knap raak. De voorzet bleek deze middag een machtig wapen voor de mannen van het tweede elftal. Willem maakte de eindstand compleet tot 4 – 0.

Ook koploper Wittenhorst won waardoor BVV 2 de runner-up blijft.