Our Blog

BVV 1 verliest thuis tegen Arcen 1

In de stromende regen bleek DEV Arcen te sterk voor B.V.V.’27. Na een boeiende wedstrijd met veel goals, kansen en kaarten wonnen de Arcenaren met 2-3 op Sportpark ’t Hoogveld.

B.V.V.’27 1 begon aanvankelijk een stuk sterker aande wedstrijd dan de week daarvoor in Heijen. De grootste kansen waren dan ook voor de mannen uit Blitterswijck.

Het was echter Arcen dat als eerste het net wist te vinden. Mike Valkx werd door het centrum weggestuurd en liet Boy Wolters kansloos; 0-1. Een goal die ze zichzelf aan konden rekenen.

Met veel strijd probeerde de thuisploeg de score recht te trekken. Dit ging de gehele wedstrijd gepaard met schop- en glijpartijen die de leidsman meerdere malen bestrafte met een gele prent.

Richting het einde van de eerste helft begon BVV beter te spelen. Via een kopbal van Koster kwamen de geel-zwarten op gelijke hoogte. Deze treffer werd echter afgekeurd. De scheidrechter dacht eerder in de aanval een duw te hebben gezien van een BVV’er.

Twee minuten voor rust was het alsnog Lars Koster die aantekende voor de 1-1. Na een goede actie van de goed spelende Van Ool kwam de bal voor de voeten van de nummer 9. Met zijn fameuze kapbeweging stuurde hij de verdediging het bos in en schoot de bal beheerst binnen.

Na rust stond er een veel beter BVV op het veld. In het eerste half uur na rust werd er kans na kans gecreëerd. Arcen kwam er niet meer aan te pas en mocht hopen dat ze in de wedstrijd bleven. In de 62e minuut schoot Willem Karman na een goede aanval de verdiende 2-1 binnen.

In deze fase had BVV naar 3-1 of 4-1 uit moeten lopen. Kansen werden gemist en mogelijkheden werden te slecht uitgespeeld. Arcen bleef in de wedstrijd en naarmate de tijd vorderde schoven ze steeds verder op richting het doel van BVV.

In de 77e minuut gaf Jordy Valkx iedereen het nakijken. Met een machtige sprint was hij de verdediging te snel af en wist hij te scoren. Arcen rook bloed en wilde meer.

Beide ploegen streden in de eindfase voor de overwinning en het spel golfde op en neer. Arcen kreeg drie minuten voor tijd een vrije trap op 25 meter van het doel. Deze werd knap gepakt door Boy Wolters. In de rebound waren de Arcenaren alerter. Ze legde de bal terug en wisten de 2-3 te scoren.