Our Blog

Meterik – BVV

Het normaliter groene Sportpark van Meterik had plaatsgemaakt voor een bouwval. Een foeilelijke multifunctionele sportaccommodatie nam de plaats in van de nostalgische kantine. Beide ploegen leken er weinig last van te hebben, want op het kunstgras van Meterik deden beide ploegen er alles aan om een ronde verder te komen in de beker. De vierdeklasser bleek uiteindelijk de betere ploeg en won met 4 – 2.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. BVV kwam overal te laat en kon zichzelf niet onder de druk uit voetballen, wat resulteerde in een aanzienlijk veldoverwicht voor de groen-witten. Menig BVV’er dacht bij zichzelf: ‘Dit wordt een hele lange middag.’

Op voorhand bleek dat ook zo te worden. Al snel kwam Meterik na een goede aanval en een knap afstandsschot op voorsprong. Hierna werd BVV ietsjes beter, maar het momentum was toch echt voor Meterik. Want niet veel later verdubbelde de thuisploeg de score naar 2 – 0. BVV greep niet doortastend in. De enige man die dat wel deed (grensrechter Jimmy Spee) kreeg van de scheidsrechter het welbekende vingertje te zien. De leidsman had vanuit de middencirkel beter zicht en trok een andere conclusie.

Meterik nam geen gas terug en drukte door, maar vergat in deze fase BVV helemaal lam te leggen. Even later kregen ze de deksel op de neus doordat BVV veerkracht toonde. Larsje kwam goed door over de rechterkant en met een perfecte voorzet bediende hij Willem Karman. De Koning was iedereen in de zestienmeter de baas en hij liep met zijn gespierde bovenlijf de bal over de doellijn. De aansluitingstreffer was daar.

Na rust schoot BVV uit de startblokken. Vanuit een vrije trap (die normaliter op hoop van zege voor het doel wordt geslingerd) toonden enkele spelers lef. Sjef ging met de bal aan de haal en zette een geweldige aanval op over meerdere schijven. De bal kwam bij John van de Pet en met een bekeken steekbal zette hij zijn kameraad Peter voor de doelman. Peters killersinstinct kwam bovendrijven en met een schuiver in de hoek liet hij de keeper kansloos. Een prachtig doelpunt gefabriceerd door het hele team. Zo zie je ze zelden op de amateurvelden.

Nadat de stand gelijk was werd Meterik weer wakker. Zo ontstond een hele open wedstrijd waarbij BVV de overhand leek te pakken. Maar zoals Meterik in het eerste bedrijf de score vergat uit te breiden, was dat nu het geval bij BVV. In de eindfase van de aanval stuitte ze telkens op de Meterikse doelman die een goede wedstrijd speelde.

Kansen gingen er niet in en Meterik hervond hun kracht. Boy wist zijn ploeg nog eenmaal in leven te houden, maar even later kwam Meterik toch op voorsprong en werd het 3 – 2.

Vanaf de kanten schreeuwden de BVV-supporters: ‘Alles of niets, alles of niets, alles of niet olé olé!’ En zo geschiedde. Met man en macht zocht BVV het Meterikse doel. Kansen kwamen er zeker. Zo probeerde Sjef het met een omhaal, maar stond die keeper weer op de goede plek.

In de laatste seconde prikte Meterik de winnende treffer erin en werd het 4 – 2. Een leuke pot, waar met een beetje geluk iets meer in had gezeten.

Volgende week start BVV de competitie met een derby tegen het gedegradeerde Oostrum. Kom ons eerste elftal aanmoedigen in deze kraker!

 

BVV 2

Ook het tweede elftal kon doorgaan in de beker. In tegenstelling tot het eerste elftal wisten zij wel door te gaan. Thuis tegen aartsrivaal SV United wonnen ze knap met 2 – 0.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Jimmy Lucassen. Met een formidabel afstandsschot tekende hij voor de 1 – 0.

De tweede treffer kwam op naam van aanvoerder Tom Thiesen. Uit een vrije trap aan de rand van de zestien schoot hij de bal knap binnen. Hiermee gaat BVV 2 door in de beker.

Volgende week start de competitie thuis tegen SSS’18 uit Overloon.

 

BVV VR1

Het dameselftal speelt volgende week haar eerste wedstrijd tegen FC Horst aan de Maas (Sparta’18/SVEB/Sporting ST/Melderslo).