Our Blog

Voetbalvereniging B.V.V.’27 uit Blitterswijck heeft besloten om het eerste elftal het aankomende seizoen 2020/2021 niet in te schrijven voor de competitie voor standaardelftallen. B.V.V.’27 zal met twee herenteams en een vrouwenteam verder gaan in de reserveklasse. De aanleiding voor dit besluit is het aantal selectiespelers wat simpelweg te weinig is om een rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie voor standaardteams.
 
Dit besluit is niet van de ene op de andere dag genomen. Al voor de winterstop is de selectie samen met het bestuur aan de slag gegaan om nieuwe spelers naar Blitterswijck te halen. Lange tijd leken de puzzelstukjes ook weer de goede kant op te vallen want diverse spelers hadden interesse en trainden ook al een aantal keren met de selectie van B.V.V.’27 mee. Helaas stopte deze positieve ontwikkeling toen de trainingen vanwege de corona maatregelen stilgelegd werden. Het bestuur en een aantal spelers hield bijna wekelijks contact met potentiële nieuwe spelers maar zij besloten uiteindelijk toch om niet de stap naar B.V.V.’27 te maken. Voor een aantal spelers van de bestaande selectie was een uitbreiding van het aantal selectiespelers een must om zelf bij B.V.V.’27 te blijven spelen. Daarom daalde het aantal selectiespelers voor het eerste elftal nog verder naar slechts 13 spelers. Dat is simpelweg een te kleine selectie om het nieuwe seizoen te kunnen starten in de competitie voor standaardteams. 
 
Het is voor de vereniging B.V.V.’27 een dikke streep door de rekening dat het na een aantal goede jaren, met promotie naar de 4de klasse in 2018 als hoogtepunt, nu noodgedwongen vanuit de 4de klasse weer een stap terug moet doen naar de reserve klasse. 
 
B.V.V.’27 gaat met vertrouwen opnieuw bouwen aan een selectie om zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren in de competitie voor standaardteams. Over twee jaar komt er weer een grotere groep jeugdspelers over naar de senioren waardoor het misschien weer mogelijk wordt om de stap omhoog te zetten.
 
Het is voor de vereniging B.V.V.’27 niet de eerste keer dat het dit vervelende besluit heeft moeten nemen want elf jaar geleden moest B.V.V.’27 ook al eens een stapje terug doen. Destijds lukte het de vereniging om twee jaar later weer terug te keren in de competitie voor standaardteams en zelfs te groeien met het aantal senioren teams.
 
In 2010 besloot de algemene ledenvergadering bijna unaniem om niet te fuseren met een andere vereniging omdat B.V.V.’27 seniorenvoetbal voor de heren en de vrouwen graag in Blitterswijck op sportpark ‘t Hoogveld in stand wil houden. Bij die keuze hoort de beperking van krappe selecties en dus ook jaren waarin de puzzelstukjes de verkeerde kant op vallen. Daarom moet B.V.V.’27 nu dus tijdelijk een stapje terug zetten en weer gaan bouwen aan een selectie die in de nabije toekomst kan terugkeren naar de competitie voor standaardteams.
 
Het bestuur van B.V.V.’27 en hoofdtrainer Alex Londar hebben in goed overleg besloten om het doorlopende contract per 31 mei 2020 te ontbinden. B.V.V.’27 en trainer Alex Londar waren heel tevreden over de samenwerking maar moeten vanwege bovenstaande ontwikkelingen noodgedwongen afscheid van elkaar nemen. B.V.V.’27 bedankt Alex Londar voor zijn inzet voor B.V.V.’27 en wenst hem veel plezier en succes bij een andere vereniging.
 
Het aankomende seizoen gaat het eerste heren elftal uitkomen in de 5de reserve klasse en het tweede heren elftal in de 6de reserve klasse. De trainingen van het eerste en tweede elftal gaan verzorgd worden door Henk Gooren die de laatste jaren al de trainer van het tweede elftal was. Het bestuur zal op korte termijn samen met de leiders en trainer een voorstel maken voor de verdeling van de spelers tussen het eerste en tweede elftal. 
 
Het vrouwenteam van B.V.V.’27 blijft het aankomende seizoen actief in de 6de klasse voor vrouwen. Huub van Boekel uit Castenray is met ingang van het aankomende seizoen de nieuwe trainer van het vrouwenteam. Huub van Boekel volgt Robert Theeuwen op die na twee seizoenen besloten heeft om te stoppen als trainer van het vrouwenteam. B.V.V.’27 bedankt Robert Theeuwen voor zijn inzet voor ons vrouwenteam.
 
Het was voor ons als bestuur en de selectie een moeilijk besluit om met het eerste elftal nu een stapje terug te zetten naar de reserveklasse. Echter zijn wij er met z’n allen van overtuigd dat dit uiteindelijk het beste besluit is voor de vereniging en voor de spelvreugde bij onze actieve leden. 
 
Wij hopen dat alle leden, sponsoren, vrijwilligers en donateurs begrip hebben voor dit besluit en dat we met z’n allen de schouders eronder zetten om de vereniging B.V.V.’27 nog jaren in Blitterswijck met plezier te laten voetballen. Ook houden wij de hoop en het vertrouwen dat we binnen niet al te lange tijd weer een stapje voorwaarts kunnen zetten naar de competitie voor standaardteams.
 
Met sportieve groet,
 
Namens het bestuur van B.V.V.’27
 
Niels Hendrix
Voorzitter