Our Blog

B.V.V.’27 ten onder tegen GFC’33

Na een weekend zonder voetbal traden BVV’27 en GFC’33 aan op Sportpark ’t Hoogveld. Op deze mooie zondagmiddag in november waren de bezoekers uit Grubbenvorst heer en meester. Ze stuurden de geel-zwarten van het kastje naar de muur en de wedstrijd eindigde in maar liefst 0-7.

GFC nam vanaf minuut 1 het heft in handen en dicteerde het spel. In het eerste kwartier kregen de bezoekers een legio aan kansen. Met kunst en vliegwerk bleef de ploeg van Alex Londar in de beginfase overeind. Na 22 minuten was het dan toch raak. Theelen kon vanaf de middellijn ongestoord de zestien van BVV inlopen. Hij bekroonde zijn solo met een doelpunt, 0-1.

In de fase hierna zwakte de kansenregen van Grubbenvorst ietwat af en kwam BVV iets meer in haar spel. Tot echte kansen kwamen ze echter niet. De bal bleef niet in de ploeg en dan wordt het een lange en zware middag tegen een tegenstander als Grubbenvorst. Aanvoerder Roel Verkoijen had de enige mogelijkheid in de eerste helft. Hij zag zijn kopbal net naast vliegen.

Waar BVV twee minuten voor rust al in gedachten aan de thee zat, was het GFC dat genadeloos toesloeg. Uit twee tegenaanvallen werd er aangetekend voor 0-2 en 0-3 in slechts 2 minuten tijd. Van Beckhoven en Van den Aarssen waren de gevierde mannen. Hiermee was de illusie op een resultaat bij rust al vervlogen.

Vol goede moed probeerde de thuisploeg er nog iets van te maken in de tweede helft. Door een ietwat gelukkige 0-4 van Scheres was ook het laatste verzet van BVV gebroken. In de fase daarna liep Grubbenvorst uit naar 0-7. GFC speelde een goede wedstrijd en profiteerde van de totale off-day van de thuisploeg.

BVV zit duidelijk in een moeilijke fase en het wordt een hels karwei om de boel weer op de rit te krijgen. Aankomende week speelt het team twee belangrijke wedstrijden in strijd tegen degradatie. Volgende week wacht de derby uit bij EWC’46.

Opstelling BVV:

Wolters, Jannes Gooren, Tax, Gijs Gooren, Jens Arts, Karman (78. Koster), Verkoijen, Jari Wijnhoven, Lucassen, van Ool en Bram Wijnhoven (60. Nick Arts).

Overige uitslagen teams:

• Het tweede elftal van BVV speelde knap gelijk tegen nummer twee HBSV 4. BVV 2 kon als een van de weinigen een punt pakken tegen de mannen uit Hout-Blerick. Wouter Classens zorgde voor de enige treffer van Blitterswijckse zijde dit weekend. Hiermee staat de ploeg op een zevende plek met 13 punten uit zeven wedstrijden. Voor de winter speelt het tweede elftal nog twee derby’s tegen naaste concurrenten EWC’46 3 en Sproting S.T. 4. Het beloven twee mooie wedstrijden te worden.
  • De dames van BVV verloren van ZSV VR2 met 0-3. Het vrouwenelftal is nog niet in haar beste vorm. Volgende week hebben ze een weekend vrij. Dan moeten de batterijen goed opgeladen worden, want in de twee weken daarna wachten twee belangrijke wedstrijden met concurrenten Oostrum en Volharding.