Our Blog

De twee dorpen, gelegen aan de prachtige Maas, mochten deze zondag uitmaken wie het sterkte was van de twee. Het team uit Blitterswijck bemachtigde na een goede wedstrijd de drie punten met een 3 – 0 overwinning.

De eerste helft was de thuisploeg heer en meester. De Erica Walaria Combinatie kon niet mee met het niveau van BVV’27. Met goed veldspel kreeg de thuisploeg veel mogelijkheden. Deze werden niet altijd even goed uitgespeeld, af en toe ontbrak het aan geluk.

Topscorer Jannes Gooren brak de ban. Na ongeveer 25 minuten mocht hij aanleggen voor een vrije trap, op de rand van het zestienmetergebied. Onze spits schoot de bal onverbiddelijk in de kruising, 1 – 0. De keeper kon het schot alleen maar horen.

Na de 1 – 0 kreeg BVV’27 met name door haar goede positiespel meer kansen. Well kwam er totaal niet aan te pas en kon alleen maar achter de bal aanrennen. De thuisploeg vergat in deze fase van de wedstrijd de score verder uit te bouwen.

In de tweede helft ging het spel gelijk op, de ploeg uit Well kreeg nu wel een aantal kansen. Grote kansen zelfs. De bezoekers wisten, met name door toedoen van Boy Wolters, niet te scoren. De sluitpost keerde een bal van vijf meter afstand en in de een-op-een was hij wederom de baas.

Wie in de verdediging nog meer een puike indruk achter liet was Giel Jochijms (ook wel bekend als Geuvert, Gielepiel of Gevert). Hij debuteerde voor de geel-zwarten en liet menig hart van BVV’27-supporters sneller kloppen door zijn uitstekende spel.

De thuisploeg gaf weliswaar meer kansen weg de tweede helft, maar bleef de bovenliggende partij. In de eindfase van de aanval ontbrak het eigenlijk de gehele wedstrijd aan scherpte en finesse. BVV’27 kon de score helaas niet vergroten. Hierdoor werd EWC’46 lange tijd in de wedstrijd gehouden. De spanning steeg met de seconde. Slordigheden leidde ertoe dat het regelmatig gevaarlijk werd voor Blitterswijcks doel.

In de eindfase liep BVV’27 gelukkig verder uit. Jarno Wijnhoven kon na een goede pass van Siebe de Koster aanleggen voor een schot. Hij schoof de bal onder de keeper door, 2 – 0. Jarno geeft zijn goede vorm van vorige week een vervolg.

Een minuut later was het Larsje Koster die de eindstand bepaalde. Uit een voorgezette vrije trap was hij de scherpste en wist raak te schieten, 3 – 0. Een knappe goal die hij na zijn goede wedstrijden van de afgelopen weken meer dan verdiende.

Met zes punten uit twee duels staat BVV’27 1 samen SSS’18 3 bovenaan. Volgende week een uitwedstrijd met Olympia’18 4. De volgende opponent speelde 4 – 3 en 4 – 4 in de laatste twee duels. Goals gegarandeerd.

Willem, Lou, Jordy en Giel, bedankt voor jullie inzet deze zondag.

BVV’27 2

Het tweede elftal won haar eerste competitie wedstrijd met ruime cijfers. Wederom werd EWC’46 een zure zondag bezorgd, ditmaal werd de vloer aangeveegd met het derde elftal. Tom van der Hulst, Tom Thiesen, Dennis Sanders, Roel Hendriks en Ward van de Water maakten de treffers tijdens deze galavoorstelling. Aan scorend vermogen geen gebrek. EWC’46 scoorde ook nog en daarmee de was eindstand 5 – 1.

Volgende week staat wederom een Maas derby op het programma. SVEB 3 is dan de tegenstander.

Succes trainer Henk Gooren (BVV’27 1 & BVV’27 2) gaat lekker met 9 punten uit 3 duels. Elf doelpunten voor en slechts één tegen. Het stof wordt langzaam van de platte kar gehaald. Dromen mag altijd…

BVV’27 VR1

Het dames elftal kon helaas geen punten pakken in de thuiswedstrijd tegen ZSV VR3. Wat ze wel gaven was een spannende wedstrijd met veel doelpunten. Na een 0 – 3 achterstand wisten ze nog bijna iedereen te verrassen. Vonne Franssen en Shari Claessens scoorden beide een mooi doelpunt. Er werd in de laatste minuten nog hard gestreden voor een punt. Dit mocht het deze zondag niet zijn. Eindstand uiteindelijk 2 – 3.

Volgende week wacht een uitwedstrijd met ST Sparta’18/Melderslo VR2.