Our Blog

B.V.V.’27 1 verliest in doelpuntenregen van Olympia’18 4

Het eerste elftal uit Blitterswijck reisde deze vroege zondagochtend af naar Boxmeer. Het was een wedstrijd die door omstandigheden zonder publiek werd gevoetbald. Geen rellende supporters, vuurwerk op het veld of spelers die met elkaar op de vuist gingen waren hier debet aan, maar het Coronavisrus. Hierdoor zijn er de komende weken geen supporters gewenst naast de (amateur)velden. Dit betekent geen gescheld, geen; ‘Komop die geale!’, of aanmoedigingen juist wanneer je er doorheen zit. Voetballen zonder publiek is toch een beetje als bier zonder alcohol, niemand wil dat.

Deze ging gelijk op. Het resulteerde niet in grote kansen voor beide partijen. Toch was het de thuisploeg die ietwat op gelukkige wijze op voorsprong kwam. Doelman Wolters schatte een bal verkeerd in en miste deze met zijn hoofd. Dit koude kunstje liet de aanvaller van Olympia’18 niet onbenut, 1 – 0.

Het wilde niet echt lopen voor de geel-zwarten en de thee kwam dan ook als een gewenst intermezzo op deze koude zondagochtend.

Na rust begon BVV’27 vol goede moed aan de tweede helft. Ze kwamen echter bedrogen uit. In slecht drie minuten was de stand 3 – 0. Hoe dit kon gebeuren? Scherpte? Geluk? Joost mag het weten. Een wijze les voor de jonge ploeg zullen we het maar noemen.

De bezoekers lieten de kop niet hangen en beloofden er de tweede helft alsnog een waar spektakelstuk van te maken. Onder aanvoering van Jari Wijnhoven zocht BVV’27 de aanval. Hij stuurde Sjimmie Smeets de diepte in en deze wist onder druk van zijn tegenstander de doelman te verschalken, 3 – 1.

Met nog ruim een half uur op de klok was er nog van alles mogelijk. Olympia voelde de druk en gooide de beuk er iets meer in. De strijd ging op het scherpst van de snede. Met overtredingen en opstootjes tot gevolg. Jari werd in al deze chaos 10 minuten van het veld gestuurd met een gele kaart. Nadat hij weer terug mocht keren had hij slechts enkele minuten nodig om na een goede assist van Jimmy Lucassen het verschil terug te brengen tot één doelpunt, 3 – 2.

BVV’27 drong Boxmeer steeds verder terug, hierdoor kreeg Olympia het dodelijke wapen van de counter in handen. Hier maakten ze gretig gebruik van. In vijf minuten tijd wisten de blauwhemden de score uit te breiden naar 5 – 2. De wedstrijd was nu gelopen.

Smeets deed in het slot van de wedstrijd nog iets terug, maar dit doelpunt kwam veel te laat. Eindstand 5 – 3. Een ware kraker op elk vlak, alleen zonder publiek.

Volgende week wacht de derby met SV United 3 op Sportpark ’t Hoogveld. Wederom zonder supporters gaat BVV’27 op zoek naar eerherstel.

B.V.V.’27 2

Het tweede elftal van de geel-zwarten won ook haar tweede competitiewedstrijd. Op bezoek bij SVEB 3 werd knap gewonnen met 1 – 2. Willem van Loenhout en Arne Thiesen waren de gevierde mannen deze zondagochtend. Zij wezen, met beide één doelpunt, BVV’27 naar de overwinning. Met zes punten uit twee duels pakken ze tot nu toe de volle buit. De volgende wedstrijd is thuis tegen Sporting S.T. 4 op 18 oktober.

B.V.V.’27 VR1

De dames uit Blitterswijck wachten nog steeds op de eerste punten van het seizoen. In een uitduel met ST Sparta’18/Melderslo VR2 verloren ze met 5 – 1. De tegenstander staat dan ook ongeslagen aan kop. Lichtpuntje van de afgelopen drie weken is Shari Claessens. Ze scoorde al drie weken op rij elke wedstrijd.

Volgende week een thuiswedstrijd met Melderslo VR1, hier strijden beide teams om de eerste punten van het seizoen.