Our Blog

BVV – Astrantia

In enkele maanden transformeerde menig mens van topfit persoon naar een klein dikkerdje. De kilo’s van de feestdagen gingen als warme broodjes over de toonbank. Na een paar keer trainen waren diezelfde kilo’s weer weg en stonden er 22 topfitte atleten aan de aftrap begin februari.

BVV opende sterk tegen Astrantia. Uit een afgeslagen vrije trap belandde de bal opeens voor Koning Willem. Zijn inzet ging maar net voorlangs en de thuisploeg gaf een gretig sein af. Middelaar mazzelde na slechts enkele minuten spelen.

De eerste wedstrijden na een winterstop zijn qua voetbal nooit de beste. Dat gold ook deze middag, maar aan passie was geen gebrek. Die passie werd door Jens Arts het beste geïllustreerd. Hij denderde van voor naar achteren en weer net zo snel terug. Het was een genot om naar te kijken.

Astrantia kwam na 25 minuten op voorsprong. BVV kreeg een hoekschop niet helemaal weggewerkt en de bal bleef rond de zestienmeten hangen. Een Middelaarse middenvelder ging met de bal aan de haal en haalde verwoestend uit. Zijn schot ging sneller dan het licht en verdween in het doel.

Niet veel later had het ook 0 – 2 kunnen staan. Na geklungel in de opbouw had de Astrantia-spits een vrije doortocht. Boy Wolters liet zien een uitstekende doelman te zijn. In de confrontatie was hij het meest koelbloedig. Na een prachtige redding klapten en juichten de BVV-fans voor Bolijf.

BVV speelde een prima partij en kreeg zo nu en dan een kans. Het was Jens Arts die met een Denzel-rush de aanval zocht. In zijn ooghoeken zag hij Daan Pijpers richting het doel sprinten. Met werkelijk waar de beste aangemeten vroege voorzet ooit in de vijfde klasse werd Daan op zijn wenken bediend. De jonge balvirtuoos kwam hard aangerend en kreeg de bal perfect op zijn schoen. De doelman van Astrantia had het niet door, maar hij stopte de inzet van dichtbij.

In de tweede helft kwam BVV sterk uit de kleedkamer, maar vergat zichzelf te belonen. Zo gaf Nick Arts eenmaal de bal perfect voor op Jens Arts (geen familie), maar werd zijn inzet van de lijn gehaald. BVV kroop vlak na rust nog meer uit haar schulp.

Uit een hoekschop werd Lúca Schraven met een fikse duw naar de grond getorpedeerd. De scheids liet doorspelen en na een scrimmage kwam de bal bij Koning Willem. De scheids floot af, omdat Lúca een hoofdblessure had. Willem tikte de bal binnen, maar de goal telde niet. BVV in rep en roer, Astrantia haalde opgelucht adem.

Niet veel later kreeg Jens Arts de bal uit een vrije trap op zijn hoofd en legde deze terug op Willem Karman. Weer schoot hij binnen in een leegstaand doel, maar wederom ging de treffer niet door. Een duwfout van Jens, die volgens Blitterswijckse bronnen verdacht veel leek op de duw die Lúca enkele minuten eerder te verwerken kreeg, werd door de scheids bestraft met een vrije trap tegen. Middelaar mazzelde weer.

Na de storm van BVV zocht Astrantia de aanval. Misschien was het de pech van BVV, misschien het geluk van de kampioen. Maar de eerste kans van de bezoekers vloog er wél in en telde ook nog. Uit een voorzet kon een aanvaller geheel vrij aannemen en binnenschieten. BVV was verslagen.

Die verslagenheid lieten ze echter niets van zien. BVV streed door tot het bittere eind. Daan Pijpers kreeg nog een mooie kans, maar ook deze ging mis. Ook Astrantia kreeg nog kansen om verder uit te lopen, maar liet dat ook na in de slotfase.

Al met al speelde BVV een prima partij, maar ze vergaten zichzelf zoals vaker dit seizoen te belonen. Middelaar zal niet klagen en blijft op koers voor de titel. Volgende week wacht de kraker met rode lantaarndrager Lomm. De mannen uit Blitterswijck zullen een resultaat moeten halen, anders krijgt BVV de rode lantaarn mee naar huis.

Voor de liefhebbers: Patrick Pothuizen is trainer bij Astrantia.

BVV 2

Het tweede elftal speelde thuis tegen Ysselsteyn 4. Na een 0 – 2 achterstand bij rust werd goudhaantje stoffel ingebracht. Na een goal en een assist mocht hij diep in de extra tijd ook nog aanleggen vanaf elf meter voor de overwinning.

Na deze binnen te hebben geschoten moest trainer Jelle Thiesen de naam van Stoffel doorgeven bij menig scout. Volgende week speelt BVV 2 tegen SVOC 3.