Our Blog

BVV’27 1 – SVS 1

Een zondag voor in de boeken. Tijdens de terugkeer van BVV’27 1 in de prestatieve competitie kon er gejuicht worden. De thuisploeg liet SVS, met name in de tweede helft, alle hoeken van het veld zien. De bezoekers werden naar huis gestuurd na een 4 – 1 overwinning.

BVV’27 begon de wedstrijd sterk en was de betere ploeg. Hier en daar werden er kansen gecreëerd, maar grote mogelijkheden bleven in de openingsfase uit. Achterin was het oppassen voor de lange bal van SVS. Met snelle en sterke aanvallers werden de gasten uit Brabant meermaals gevaarlijk.

Het was BVV dat de score opende. Na een aanval over de rechterkant gaf Gijs Gooren voor. De afgemeten voorzet belandde op het hoofd van Peter (Stan van de Water). Als een ware topspits knikte hij de bal perfect naar de grond en liet de doelman vissen, 1 – 0.

Na het doelpunt daalde het niveau tot aan de rust bij de geel-zwarten. Het liep niet helemaal lekker in de laatste fase van de eerste helft. SVS maakte hier gebruik van en bracht de stand in evenwicht. Na een counter was de snelle spits van de roodhemden ervandoor. Hij gaf de verdediging het nakijken en omspeelde doelman Boy Wolters, 1 – 1.

De rust was voorbij en beide ploegen begonnen vol goede moed aan de tweede helft. In de openingsfase hadden Lors en Peter de 2 – 1 op hun schoen. Ietwat onfortuinlijk lukte dit nog niet. Wie de fans wel in extase kon brengen was Geuvert Jochijms. De onvermoeibare technicus kon gemakkelijk binnenschuiven na een schot van Jimmy Lucassen, 2 – 1.

BVV kreeg mogelijkheid na mogelijkheid in de tweede helft. Zo nu en dan werden de fans van de thuisploeg verwent met mooi voetbal. De man met de mooiste naam in de gehele selectie wist de beslissing te maken. Sergio Goncalves Teles scoorde tijdens zijn debuut voor BVV. De Braziliaan omspeelde na een splijtende pass van Stoffel de doelman en liet de fans juichen, 3 – 1.

Achterin gaf BVV nauwelijks iets weg. Jari Wijnhoven was heer en meester en liet elke tegenstander zijn hielen zien. Kwam SVS er toch door, dan kon men rekenen op Boy Wolters. Samen zorgden ze ervoor dat de spanning niet meer terugkwam in de wedstrijd.

In de slotfase deed ook Nick Arts nog een duid in het zakje. Door een foute pass bij SVS lanceerde hij zichzelf door de verdediging en langs de keeper. Het feest was compleet, 4 – 1.

Volgende week hoopt het vaandelteam het succes voort te zetten. Dan staat de eerste derby van het seizoen op het programma. Uit tegen Sporting S.T. strijden de mannen weer voor drie punten. Op de kermis werd deze week al een klein voorproefje genomen.

BVV 2

Ook de het tweede elftal werden de doelpunten aaneengeregen. Maar goed dat de scheidsrechter een telraam mee had genomen, want het werd maar liefst 5 – 2. Na een 1 – 2 achterstand werd in de tweede helft scherpschutter Dennis Sanders ingebracht. Met twee doelpunten wees hij BVV de weg in de derby tegen EWC’46. Tom Thiesen, Jarno Wijnhoven en Willem van Loenhout waren deze week de nederige hulpjes van Dennis en zorgden voor de andere goals.

Volgende week wederom een derby voor het tweede elftal. Dan gaan ze op bezoek bij SV United 5 zorgen voor een feestje.

BVV VR1

Bij de dames was het ook een doelpuntenfestijn. Echter vielen ze te vaak voor de verkeerde club. SV United VR1 won de derby met 1 – 6. Saskia Tax scoorde voor de thuisploeg. Volgende week staat een uitwedstrijd met Olympia’18 VR2 op het programma.