Our Blog

Wedstrijdverslagen

Astrantia 1 – BVV’27 1 (1 – 0)

Na wekenlang de zomerkilo’s eraf getraind te hebben stond de eerste competitiewedstrijd weer voor de deur. De voorbereiding viel wat tegen met grote verliespartijen tegen buurdorpen Wanssum/Meerlo en Well. Een resultaat op bezoek bij Astrantia zou deze diepe wonden op miraculeuze wijze genezen. Zonder hun sterspelers vocht BVV als leeuwen, maar de voetbalgoden schonken de punten aan het team dat zich voor heeft genomen te promoveren. Astrantia won met 1 – 0.

Al wekenlang op rij incasseerde BVV vele tegengoals in de eerste minuten van de wedstrijd. Het eerste doel was dan ook om de beginfase ongeschonden door te komen. Dit lukte en de tegenstander werd bij het doel weggehouden. Resultaat hiervan was wel dat BVV het initiatief aan de thuisploeg gaf en zelf loerde op de counter. Menig supporter proefde de spanning van de eerste competitiewedstrijd waarin beide teams vooral zo min mogelijk wilde weggeven.

Na een half uur spelen was daar de eerste kans van de wedstrijd. Een Astrantia-verdediger kopte de bal achter de BVV-defensie. De pijlsnelle buitenspeler was er vandoor en had alleen nog doelman Wolters voor zich. Bolijf schoot uit zijn doel en gooide alles in de strijd om de bal tegen te houden. Op geniale wijze trapte Boyke de bal vlak voor de aanvaller weg. Vervolgens raakte hij op ongelukkige wijze ook de aanvaller. De scheids floot en legde de bal tot verbazing van de BVV’ers op de stip. Astrantia schoot de penalty vervolgens onberispelijk binnen, 1 – 0.

In de fase daarna kroop BVV iets meer uit hun schulp en ging de wedstrijd gelijker op. Beide ploegen probeerden wel, maar echte kansen creëren was toch lastig tijdens de eerste helft in de eerste competitiewedstrijd.

De tweede helft bracht meer spanning met zich mee. De geel-zwarte delegaties knokte in de tweede helft voor iedere bal en een resultaat. Dit gevecht leverde de thuisploeg in eerste instantie de beste kansen op. Ze kwamen in het tweede bedrijf meermaals voor het doel van BVV. Vele scrimmages eindigde in de handen van de uitstekend spelende Boy Wolters. Was het niet Boy, dan was het wel een andere BVV’er die zijn lichaam in de strijd gooide om de 2 – 0 te voorkomen. Dit moment werd het best geïllustreerd tijdens een van de hachelijke situaties voor het doel. Na een glijpartij van Gijs kon de Astrantia-spits aanleggen voor een schot. Gijs dook met zijn hele lichaam voor de bal en blokkeerde het schot. Astrantia schreeuwde moord en brand en dacht aan een tweede penalty. De scheids waardeerde de actie en liet gewoon doorspelen. BVV bleef dus op de been en uitzicht houden op een resultaat.

Aan de andere zijde kreeg BVV’27 kansen op de gelijkmaker. Zo kreeg Giuseppe Miraglia na een mooie aanval ruimte om uit te halen. Hij schoot vanaf 20 meter op doel. Zijn schot daalde te laat en de bal scheerde maar net over de lat.

BVV zocht steeds vaker de diepte wat resulteerde in corners en vrije trappen. Uit een van deze vrije trappen kon Lars gevaarlijk worden. Na een perfect aangemeten voorzet torende hij boven alles en iedereen uit. Lors hing een secnde of drie in de lucht en knikte de bal maar net over het doel. De beste man had hier meer verdiend.

Tijd verstreek en de spanning nam toe. Beide ploegen kregen kansen op een doelpunt, maar de bal wilde er maar niet in waardoor het tot de allerlaatste seconden spannend bleef. BVV stuurde een verdediger mee naar voren om voor iets meer chaos te zorgen. Dit lukte, want in de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Johnny Wolters (Djordie Wolters) de kans op de gelijkmaker. Na een mooie aanval over links legde BVV de bal terug op John van de Pet (DJordie Wolters). Hij schoot in een keer en de bal zeilde richting de hoek. Langs de lijn gingen de armen al langzaam de lucht in, maar de bal spatte uiteen op de paal. BVV bleef teleurgesteld achter.

Volgende week staat een thuiswedstrijd met RKDSO op het programma. Hopelijk kan BVV dan haar eerste punten van het seizoen bijschrijven.

(Boy Wolters verdedigt zijn doel)

BVV’27 2

Het tweede elftal reisde voor de eerste competitiewedstrijd af naar Ysselsteyn. De varkensboeren werden vakkundig aan de kant gezet en bij BVV bleef maar 1 gedachte hangen: We hadden hier met dubbele cijfers moeten winnen. Nu werd het ‘slechts’ 0 – 2 voor de geel-zwarten. Doelpuntenmakers waren Roel Tax en Tom van der Hulst.

BVV’27 VR1

De dames van BVV gingen op bezoek bij SV Oostrum/SVOC. In een spectaculaire wedstrijd werd het 3 – 3. De beste van het veld was met kop en schouders Eline Tijmensen. De aanvoerster haalde met drie doelpunten het eerste punt binnen van het seizoen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd met grote rivaal SV United VR1.